FC Almere boekt overtuigende zege op bezoek bij CSW

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 06:33

In een vermakelijke uitwedstrijd bij CSW Wilnis hebben de dames van Almere
MO13-1 een mooie 1-4 overwinning behaald.

Met een bijna voltallige selectie trokken we naar Wilnis waar we uitermate netjes werden ontvangen. Na een korte voorbespreking in de kleedkamer begonnen we aan de voorbereidingen op het drassige natuurgrasveld. Voor deze wedstrijd konden we beschikken over een nieuw gezicht in de persoon van Madelyne die al een aantal weken in de wachtkamer zat vanwege haar overschrijving.

Zoals zo vaak was het oppassen geblazen in de openingsfase, we speelden absoluut niet slecht maar het echte gif ontbrak om ten koste van alles voor iedere bal te gaan liggen. Het duurde dan ook niet lang voordat CSW kon aanleggen voor een schot vanaf de rand 16, Mila moest het antwoord schuldig blijven op de hoog geplaatste bal en zo was het al snel 1-0 voor CSW.

Inmiddels kennen we ook de enorme veerkracht van onze ploeg, het lijkt wel alsof we een trigger nodig hebben om de knop op de AAN stand te zetten en zo geschiedde. We vochten ons met man en macht terug in de duels en we zagen dat de veel grotere meiden van CSW het daarmee knap lastig kregen. Halverwege de 1e helft gaf Lilou aan dat ze even gewisseld wilde worden waarop we Madelyne brachten. Die betaalde haar invalbeurt binnen enkele minuten terug door bij een diepe bal de sprint te winnen en zo de 1-1 aan te tekenen.

De wedstrijd kantelde volledig, met goed voetbal, veel strijdlust en een goede dosis opportunisme drukten we CSW steeds verder terug op eigen helft. We pakten vlak voor rust zelfs brutaal de leiding toen Jessie Lee een goed genomen hoekschop wist binnen te werken 1-2.

Veel positieve woorden vanuit het team en de coaches in de rust, maar nogmaals aangestipt dat we ook in de openingsfase na rust weer scherp moesten zijn!

Het werd een meeslepend maar eerlijk voetbalgevecht, heerlijk om te zien hoe een voetbal zaterdag tot zoveel passie en enthousiasme kan leiden bij de meiden, je collega coaches maar ook die van de tegenstander. CSW kwam er met een aantal uitbraken gevaarlijk uit maar steeds wisten we stand te houden door goed in te stappen, rugdeking te geven en elkaar te helpen. Even was het schrikken geblazen toen CSW een kwartier voor tijd door de verdediging brak maar gelukkig kon onze keeper Mila met een uiterste poging de bal over de deklat werken en zo de gelijkmaker voorkomen. Even later hadden we iets meer geluk nodig toen een bal, die voorlangs leek te gaan, bijna via een paal-paal kluts binnen viel. Gelukkig bleef de bal voor de lijn liggen en kon Mila die toch nog vrij eenvoudig oprapen.

Aan de kant was het even nagelbijten geblazen, gelukkig kwamen we na deze hachelijke momenten plots zelf in een 3 tegen 1 situatie terecht. Lilou wist goed het overzicht te bewaren en gaf Kouatar een niet te missen voorzet 1-3. We hadden eindelijk een iets comfortabele marge op het scorebord staan en hiermee was dan ook wel de angel uit de wedstrijd. Niet veel later kon ook Evy, die vandaag individueel een dijk van een wedstrijd speelde, aanleggen voor het huzarenstukje van deze zaterdag door de bal hoog in de touwen te knallen 1-4.

Meteen na de aftrap floot de goed fluitende scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Wat zijn we trots op deze mooie prestatie en de sportieve reactie vanuit het team zo vlak voor de voorjaarsvakantie. Het mag gezegd, het is ook wel eens heerlijk om tegen een tegenstander te spelen die de zaakjes gewoon netjes op orde heeft, met een eerlijke opstelling die hoort bij de klasse aan de aftrap verschijnt en waarvan je na afloop de welverdiende felicitaties in ontvangst mag nemen.