MO13-1 stelt eerste overwinning in 3e fase veilig

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 06:29

Nadat vorige week nog nipt werd verloren van Sparta Nijkerk 2-1 was het vandaag de MO13-1 van FC Almere die in de Almeerse derby tegen AS’80 aan het langste eind trok met een 3-2 overwinning.

De openingsfase van de wedstrijd die op veld 1 werd afgewerkt was van beide kanten erg slordig. Het spel golfde dan ook voortdurend op en neer op het middenveld zonder dat er echt grote kansen voor de goals ontstonden. Het was uiteindelijk AS’80 die de openingsgoal maakte uit een diepe bal over de rechterkant. Onze keepster Mila kon in eerste instantie nog goed tussen de actie komen maar moest vervolgens toezien hoe de strakke voorzet goed werd binnengelopen 0-1.

Duidelijk was dat er een schepje bovenop moest aan onze kant en dat gebeurde dan ook, duels werden steeds beter aangegaan en ook het veldspel werd iets beter. Na 20 minuten resulteerde dit dan ook in de verdiende gelijkmaker 1-1.

In het slot van de eerste helft drong Almere nog aan maar AS’80 hield knap stand en dus werd dit ook de ruststand.

Na een korte onderbreking werden de meiden al vroeg weer het veld in gestuurd zodat ze nog even aan het balgevoel konden werken. We wilden scherp starten aan de 2e helft. De goede lijn uit de laatste 20 minuten van de 1e helft werd doorgetrokken. Korter op de tegenstander zitten en waar mogelijk de duels niet schuwen.

Deze manier van voetballen past ons toch het beste, met z’n allen de strijd vol aan gaan en kort op onze tegenstander zitten. Wanneer we dat collectief kunnen brengen zie je dat er vanzelf kansen ontstaan. In korte tijd konden we de 2-1 en 3-1 op het scorebord zetten.

Er leek voor het vervolg geen vuiltje meer aan de lucht maar door een lange bal achter onze verdediging werden we toch nog een keer op snelheid geklopt en kon ook Mila geen redding meer brengen 3-2.

Daarna werd gelukkig de rust bewaard en was er ook niet heel veel tijd meer voor AS’80 om iets terug te doen. De eerste 3 punten in de 3e fase waren dan ook een feit.