Almere verliest eerste wedstrijd uit bij Sparta Nijkerk

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 07:05

Na een lange winterstop van bijna 1,5 maand was het eindelijk weer tijd om eens een wedstrijd te spelen. De meiden waren bijna vergeten hoe dat was. De laatste wedstrijd was op 16 december uit bij ASC Waterwijk. Vorige week hadden we de derde fase moeten beginnen met een thuiswedstrijd tegen SDO. Door de ijzige kou werd die wedstrijd, net als bijna alle amateurwedstrijden in Nederland, afgelast.

Afgelopen zaterdag was daarom de eerste wedstrijd van 2024 en die speelde we uit bij Sparta Nijkerk. Van deze ploeg wisten we op voorhand eigenlijk niets. We zijn ze nog niet eerder tegen gekomen. Wel viel op dat ze een aantal behoorlijk grote meiden hadden. Aangezien we toch wel hebben geleerd van de laatste wedstrijd voor de winterstop, hebben we samen met de coach van Nijkerk het wedstrijdformulier vooraf gecontroleerd om er zeker van te zijn dat iedereen speelgerechtigd was.

Voor de gelegenheid mochten de meiden vandaag spelen op het hoofdveld van Sparta Nijkerk. En dat kun je bijna een stadion noemen. Aan beide lange zijden van het veld staan tribunes met zelfs een skybox met ereloge. Om het helemaal af te maken hoefden de ouders niet eens naar binnen voor koffie, want dat kon gehaald worden bij het koffiepunt in het stadion.

De toss werd verloren waardoor we de eerste helft vol tegen de zon in moesten spelen. De zon stond erg laag en daardoor was het lastig was voor meiden. Om klokslag 09:30 uur werd er afgetrapt. Het was goed te merken dat de meiden al een tijd geen wedstrijd meer hadden gespeeld want de openingsfase was onwennig. Dit had mogelijk ook te maken met noodgedwongen omzettingen die we moesten doen doordat we door ziekte 3 afwezigen hadden. Hierdoor begon Iris naast Nova centraal achterin en werd Yuna doorgeschoven naar de spits positie. Met verder Mila op doel, Seng rechtsachter en Evy linksachter. Daarvóór en middenveld met Michelle, Yaline en aanvoerder Fenne. Voorin werd Yuna geflankeerd door Lilou op rechts en Keli op links. Op de bank hadden we nog Kelsey en Alyssa achter de hand. Alyssa speelt doorgaans in de MO13-2 maar traint nu één keer per week met ons mee en ze zal regelmatig haar wedstrijden bij ons meepakken.

De openingsfase was dus wat onwennig en rommelig. Toch wisten we al snel licht de overhand te krijgen en werden de lijnen van voor de winterstop langzaam weer zichtbaar. Er werd meer dan prima gevoetbald waarbij de aanvallen steeds soepeler liepen en over meerdere schijven gingen. Ons middenveld was duidelijk de baas en daardoor kwam Nijkerk er niet zo vaak gevaarlijk uit. Wij wisten een aantal kansen te creëren maar goed keeperswerk van de keeper van Nijkerk voorkwam een doelpunt.

Zoals je wel vaker ziet valt de goal dan vaak aan de andere kant. Uit één van de spaarzame aanvallen van Nijkerk, die door een lange bal tot stand kwam, wist Nijkerk tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong te komen. De bal werd in de korte hoek hard langs Mila geschoten.

De 1-0 was ook de ruststand. Geen enkele reden voor paniek want het voetbal was weer zeer verzorgd. Gewoon in de tweede helft op deze manier verder gaan en de kansen zullen blijven komen. Maar de meiden moesten wel meteen weer scherp zijn na de rust. En dat bleek andermaal een probleem. Direct na de rust kwam Sparta Nijkerk er gevaarlijk uit en direct de 2-0 te maken. Dit is een probleem wat we er maar niet uit krijgen bij de meiden. De scherpte is direct na de rust vaak ver te zoeken, en zo ook nu weer dus.

Nog steeds geen reden tot paniek want het voetbal was goed en de kansen bleven komen. Halverwege de tweede helft kon Keli op de keeper af. In eerste instantie stuitte ze nog op de keeper van Nijkerk, maar de rebound die ze kreeg wist ze wel af te ronden voor de 2-1. De aansluitingstreffer was een feit en het geloof bij de meiden was goed zichtbaar. De mouwen werden nog maar eens opgestroopt en volle bak werd er gejaagd op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet meer. Een gevaarlijke aanval werd door de scheidsrechter afgefloten wegens een vermeende overtreding van Keli. Dit was een normaal duel om de bal waarbij beide meiden de schouder goed gebruikte en Keli simpelweg sterker was. Op aangeven van de grensrechter werd dit duel echter afgefloten.

Met zeker nog een paar minuten te spelen vond de scheidsrechter het plotseling mooi geweest en floot voor het eindsignaal. Daarmee voorkwam hij dat onze meiden meer kansen op de gelijkmaker konden zouden krijgen.

Overall hebben we weer een meer dan prima wedstrijd gezien van de meiden waarbij na enige onwennigheid in de openingsfase er weer goed werd gevoetbald. Het fysieke verschil was er ook vandaag weer en toch hebben ze zich kranig geweerd tegen de grotere meiden van Nijkerk. Er zat meer in maar je krijgt niet altijd wat je verdiend.

Op naar volgende week voor de thuiswedstrijd tegen AS'80.