Almere moet diep gaan maar sleept 3 punten uit het vuur bij Abcoude

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 06:53

Afgelopen zaterdag hadden de meiden iets recht te zetten na de 0-2 nederlaag van een aantal weken geleden tegen FC Abcoude. In de thuiswedstrijd hadden de meiden het laten lopen en werden op inzet geklopt door de meiden van Abcoude.

Daarom werd er deze week stevig getraind met de focus volledig op de wedstrijd tegen Abcoude. Maandag werd er een stevige training afgewerkt en op woensdag kregen de meiden training van 2 trainers van Team Voetbal. Daarin hebben ze hun visite kaartje afgegeven en laten zien dat we echt kwaliteit in het team hebben.

Voor de wedstrijd werden het team en Alyssa nog verrast met de mededeling dat Alyssa vanaf nu definitief onderdeel uitmaakt van ons team. Ze heeft Team Voetbal tijdens de training op woensdag dusdanig weten te overtuigen dat zij direct overplaatsing voor haar hebben geregeld naar de MO13-1.

Dat moesten ze dus in de wedstrijd ook laten zien, en wel meteen vanaf de aftrap. In de wedstrijdbespreking vooraf werden de plannen duidelijk gemaakt door de coaches. Het plan was om direct vanaf de aftrap volle druk te zetten op Abcoude en proberen om snel te scoren. Daarvoor werd de opstelling aangepast om meer fysieke kracht op het middenveld te hebben.

De boodschap was duidelijk overgekomen want vanaf de eerste minuut waren de meiden scherp. Door hoog te verdedigen wisten ze Abcoude daadwerkelijk vast te zetten op eigen helft. Het duurde niet lang voordat de eerste kansen genoteerd konden worden, alleen het vizier stond nog niet helemaal scherp.

In de 8e minuut kregen we na een goede aanval een corner. De corner werd genomen door Keli en die legde de bal over de keeper bij de tweede paal waar Lilou slim was weggelopen bij haar tegenstander. Ze kon de bal eenvoudig binnen tikken, 0-1. De vroege voorsprong was een feit. Belangrijk was nu dat de meiden zouden doorpakken.

Vlak na haar doelpunt gaf Lilou aan last te hebben van haar knie en gewisseld wilde worden. Madelyne nam haar plek rechts voorin over. Ze had slechts 2 minuten nodig om haar stempel te drukken. Op een diepe bal zette Madelyne de turbo aan. Ze wist de verdediging te snel af te zijn en kon af op de keeper. Haar schuiver was net hard genoeg en kon door Abcoude niet meer uit het doel worden gewerkt. Zo werd het na 15 minuten 0-2. Op dat moment hadden we Abcoude in de tang en leek een grote overwinning mogelijk.

Niets was minder waar. Abcoude wist de rug te rechten en onder onze druk uit te komen. Niet lang na de 0-2 wist Abcoude via hun watervlugge spits uit te breken. Zij was Yuna en Nova te snel af en schoot de bal hard en hoog achter Mila, 1-2.

Tot de rust hadden onze meiden het moeilijk. Ze wisten het doel verder schoon te houden maar het ging regelmatig met kunst en vliegwerk. Zo wisten ze een aantal keren de bal van de doellijn te redden en had Mila het druk maar deed ze haar werk als keeper uitstekend. Ruststand 1-2.

Voor de tweede helft werd de meiden op het hard gedrukt dat ze moesten blijven voetballen en zo proberen om Abcoude bij ons doel weg te houden. Helaas lukte voetballen veelal niet in de tweede helft en moest er echt strijd worden geleverd. Abcoude was voetballend de betere ploeg in de tweede helft. Bij ons was de rust in balbezit vaak ver te zoeken. Strijd werd er wel geleverd door onze meiden, en hoe. De tweede helft veranderde in een heuse vechtwedstrijd. Om elk bal werd hevig gestreden. Overtredingen bleven daarbij niet uit.

De scheidsrechter ging, naarmate de tweede helft vorderde, steeds vreemder fluiten. Er werd gefloten bij een duidelijke overtreding op Lilou, waarbij haar tegenstander testte of Lilous hoofd wel vast zat. De vrije trap werd tot ieders verbazing echter aan Abcoude gegeven. Verbazing alom bij trainers en fans van Almere. Later nam een aanvaller van Abcoude de bal overduidelijk met de hand mee en kon zo op ons doel af. Pas na luid appelleren van spelers, trainers en fans besloot de scheidsrechter toch te fluiten.

De wedstrijd naderde zijn einde en de 1-2 stond nog steeds op het scorebord. Gescoord werd er niet meer maar in de tweede helft kropen we regelmatig door het oog van de naald. Daarbij werden we regelmatig gered door een uitstekend keepende Mila. De verdediging had het druk maar wist stand te houden. Alyssa moest de geblesseerd uitgevallen Yuna vervangen centraal achterin en deed dat meer dan goed. Dit biedt ons weer nieuwe mogelijkheden.

Op het middenveld speelde Evy de tweede helft een dijk van een wedstrijd en liep elke keer de gaten die vielen dicht. Op rechts had Kelsey na een lastig begin haar tegenstander in haar zak. Voorin was de werklust van Jessie Lee en Madelyne heel fijn om te zien.

De meiden hebben deze 3 punten uit het vuur gesleept door er echt als team voor te knokken. In deze wedstrijd hebben ze laten zien dat ze toch ook in de vroege wedstrijden echt wel wakker en scherp kunnen zijn. Hou dit vast meiden.

Deze week staan de trainingen volledig in het teken van de Holland Cup die dit weekend voor de deur staat. Dan mogen we het weer opnemen tegen meiden uit andere Europese landen. Het programma zal later deze week op de site worden vermeld.