De MO13-1 eindigt op de 11e plaats op de Holland Cup

Gepubliceerd op 2 april 2024 om 10:53

ZATERDAG - Poule ronde

De meiden van de MO13-1 kunnen redelijk positief terugkijken op de Holland Cup 2024, omdat we op de zaterdag enigszins laat op stoom kwamen zat er uiteindelijk niet meer in dan een 11e plek in de eindklassering op zondag.

De eerste wedstrijd op zaterdag was tegen Panmure Girls Carnoustie uit Schotland, een sympatieke ploeg met dito coaches. Het was lange tijd een gelijk opgaande wedstrijd maar net voor het eindsignaal ging het aan onze kant mis bij het uitverdedigen en kwamen we ongelukkig op 0-1. Deze tegentreffer wisten we in het restant van de wedstrijd helaas niet meer te repareren.

In de tweede wedstrijd tegen Crewe FC-2, een ploeg van een heel ander caliber, kwamen we door een ogenschijnlijk gebrek aan spelvreugde en inzet razendsnel op een 0-3 achterstand. Een tegenstander kan en mag beter zijn, maar als we de grondbeginselen van voetballen als team even uit het oog verliezen dan gaat het tegen een tegenstander als deze ineens hard. We speelden uiteindelijk nog een dijk van een 2e helft waardoor deze sterke ploeg niet verder meer kon uitlopen.

In de laatste wedstrijd voor de zaterdag mochten we het opnemen tegen oude bekende SC Buitenboys 2, de coaches lieten in deze wedstrijd de opstelling en het wisselbeleid in het geheel aan de meiden. We zagen in deze wedstrijd weer de spelvreugde en inzet terug waar we dit seizoen al zoveel van genoten hebben. We wonnen deze wedstrijd uiteindelijk dan ook met speels gemak 5-0.

Hiermee werd een 3e plaats in de poule afgedwongen.

ZONDAG - Finale ronde

Op zondag hoefden de meiden pas om 11:55 uur aan te treden voor de eerste wedstrijd. Dit had alles te maken met de eindstand in de poule op de zaterdag. Omdat ze derde waren geworden hoefden ze op de zondag bovendien maar 2 wedstrijden te spelen in plaats van 3 wedstrijden als ze eerste of tweede waren geëindigd.

Door het resultaat in de poule streden ze uiteindelijk met de nummers 3 uit de andere poules om de plakken 9 t/m 12. De eerste tegenstander was AS'80, die derde waren geworden in Poule A. De andere wedstrijd ging tussen FC Almere 2 en Vejle 2 uit Denemarken.

Om 11:55 uur begon de wedstrijd op veld 5 bij Waterwijk. Tegen AS'80 hadden ze in de tweede fase nog gespeeld en uiteindelijk na een hele goede wedstrijd toch met 0-3 verloren. Die uitslag destijds op een woensdagavond was enorm geflatteerd. Voetballend was dat misschien we de beste wedstrijd de onze meiden dit seizoen hebben gespeeld.

Nu kregen ze de kans op revanche tijdens de Holland Cup. De wedstrijd was niet te vergelijken aangezien we nu op een half veld speelden met 8 tegen 8. De wedstrijd golfde op en neer en beide teams kregen prima kansen om te scoren. Voorin wisten we de kansen helaas niet te benutten. Bij ons stond Mila een dijk van een wedstrijd te keepen en wist alle pogingen van AS'80 onschadelijk te maken. Na 30 minuten stond de onvermijdelijke 0-0 daarom nog op het scorebord. Een penalty serie moest uitsluitsel geven over wie zich mocht opmaken voor plek 9 en wie voor plek 11. Hiervoor moesten we ons helemaal naar de andere kant van het sportpark begeven naar de penalty area.

Tijdens de penalty serie wist Mila de eerste penalty van AS'80 te stoppen. De keeper van AS'80 had echter ook een antwoord op onze eerste penalty. Aan beide zijde ging de tweede er wel in. Keli schoot de bal voor ons strak in de hoek. AS'80 wist de derde penalty vervolgens niet te benutten omdat Mila die opnieuw stopte. Nova schoot onze derde penalty er wel feilloos in.
De 4e en 5e penalty wist AS'80 wel te benutten. Het kwam daarom aan op de laatste penalty van ons, die helaas gestopt werd door de keeper van AS'80. Hierdoor eindigde de penalty serie in 3-2 voor AS'80. Onze dames moesten zich daardoor opmaken voor de strijd om de 11e plek. Dat moest gebeuren tegen onze eigen MO13-2 die net met 6-0 hadden verloren van Vejle 2 uit Denemarken. Voor het zover was hadden de meiden bijna 2 uur rust. Hierin werd er samen gezellig gekletst, voetbal gekeken en uiteraard het een en ander genuttigd.

Om 14:50 uur was het dan tijd voor de laatste wedstrijd van deze editie van de Holland Cup. Een ware zusterstrijd tussen beide MO13 teams van FC Almere moest gaan uitmaken wie zich uiteindelijk 11e en wie zich 12e mocht noemen. In deze wedstrijd was snel duidelijk hoe de verhoudingen lagen. De 13-1 speelt twee klasses hoger dan de 13-2 en was ook aan haar stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. En zo geschiedde ook, al weerde de 13-2 zich kranig. In de eerste helft was Yuna echter een ware plaag en wist een loepzuivere hattrick te maken door voor de 1-0, 2-0 en 3-0 te zorgen. Voor rust wist Kaoutar nog voor de 4-0 te zorgen.

Na rust ging het moeizamer en wist de 13-2 er ook een aantal keer gevaarlijk uit te komen. Evy, die de tweede helft op doel stond in plaats van Mila, moest even grabbelen maar wist in een uiterste poging de bal uiteindelijk voor de doellijn te redden. Uiteindelijk wisten Fenne en Keli nog te scoren en zo eindigde de wedstrijd in een 6-0 overwinning. De 11e plaats was daarmee een feit, 1 plekje hoger dan vorig jaar.

Het was weer een mooi toernooi waarin de meiden uiteindelijk een positief doelsaldo behaalde met 11 doelpunten voor en slechts 4 tegen. We kunnen daarom zeggen dat er vooral op zaterdag meer in had gezeten. Uiteindelijk was het weer een mooie ervaring voor onze meiden. Zaterdag gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen CSW.